Blog

10 jaar Unit 30

door | sep 18, 2020 | Terugblik

Hiep Hiep Hoera!! We vieren ons 10 jarig jubileum!

Vandaag, 10 jaar geleden, presenteerden we onszelf voor de eerste keer onder de naam Unit 30 tijdens het London Design Festival. Tijdens dit evenement lieten we ons eerste samenwerkingsproject zien genaamd ‘Micxup’, voor de expositie ‘Variability’.

Voorafgaand aan onze samenwerking hadden we al 8 jaar een relatie met elkaar. We hebben elkaar in Arnhem leren kennen, waar we beiden Product Design studeerden. Een jaar na ons afstuderen verhuisden we naar Londen om allebei aan de Royal College of Art een Master opleiding te volgen; Willem aan de afdeling Ceramics & Glass en Jozephine Design Products.

Aanvankelijk dachten we dat het niet goed voor onze relatie zou zijn als we ook zouden samenwerken. Maar toen we gevraagd werden om iets te ontwerpen voor een expositie tijdens het London Design Festival besloten we ervoor te gaan en te kijken hoe dit zou uitpakken. Het ging verrassend goed, dus we besloten onze samenwerking voort te zetten. We kijken uit naar de volgende 10 jaar!

Ben je nieuwsgierig waar de naam Unit 30 vandaan komt? Dit was ons woon- werkadres in Londen op dat moment. Sorry, niet zo’n creatieve naam, maar voor ons een herinnering aan een bijzondere tijd. ?

Foto: Fenella Mett

Foto: Joe Gascoigne

0 reacties