Duurzaamheid

Duurzaamheid vinden wij belangrijk. In alle aspecten van ons ontwerpproces, maar ook in hoe we naar onze productie en productiepartners kijken, nemen we duurzaamheid mee.

Allereerst door producten te ontwerpen die ertoe doen. Die uitnodigen om een relatie aan te gaan. Die je niet zomaar weggooit, die hooguit met liefde worden weggegeven. Dat maakt onze producten circulair: wij houden niet van verspilling.

Omdat we niet van verspilling houden, gaan we heel bewust om met onze grondstoffen en vragen we hetzelfde aan de producenten waar we mee werken.

En zoeken we altijd naar producenten van dichtbij. Zo dichtbij als mogelijk. Dat scheelt onnodig transport. En spaart daarmee onze planeet.

Willem haalt het NNO veertje van de mal. Foto: Mariska de Groot
Uitrollen van het NNO veertje. Foto: Mariska de Groot

Onze reis

We willen graag inzicht krijgen en geven in de reis die onze producten afleggen. Van grondstof tot eindproduct. Van het verlaten van onze studio tot het (ooit een keer) onvermijdelijke einde.

Het vertellen van een eerlijk verhaal vinden we belangrijk. We beseffen ons dat er factoren zijn waar wij nauwelijks tot geen invloed op hebben of verbeterpunten die gewoonweg te kostbaar zijn om te dragen als kleine studio. Maar waar we kunnen, zullen we duurzame keuzes maken en zullen we onze creativiteit inzetten om milieuvriendelijkere alternatieven te vinden.

Daarnaast zien we het als een missie om in onze samenwerkingen met opdrachtgevers positieve verandering teweeg te brengen, zodat een duurzaam alternatief geen keuze meer is maar de norm wordt.

Volg onze reis naar duurzaamheid en circulariteit op ons Blog.