Over ons

  Een gezamenlijke passie

  Hoe het allemaal begon
  Jozephine Duker en Willem Van Landeghem werken sinds 2010 samen onder de naam Unit 30. Ze hebben beiden een achtergrond in productontwerp en delen een passie voor keramiek.
  Ze ontmoetten elkaar op de opleiding Product Design van ArtEZ Arnhem. Na het afronden van hun Master studies aan de Royal College of Art in Londen begon hun samenwerking. Voor een expositie tijdens het London Design Festival bedachten ze een serie kopjes genaamd 'Micxup'. Het samenwerken beviel goed en ze besloten onder de naam Unit 30, afgeleid van hun woon- en werkadres in Londen, de samenwerking voort te zetten.
  Sindsdien werkten ze aan uiteenlopende projecten, zowel in opdracht als op eigen initiatief. Zoals een samenwerking met het Noord Nederlands Orkest en koffieketen Coffee United. City Cups is hun nieuwste project op eigen initiatief; een reeks kopjes afgeleid van karakteristieke gebouwen.
  Jozephine en Willem
  Maken graag mooie dingen, delen een passie voor keramiek, hebben oog voor detail, ontwerpen om te verbinden, onderzoeken graag identiteit, ontwerpen producten met een sensitieve beleving, houden van textuur, hechten waarde aan kwaliteit, werken graag in opdracht.

  Willem

  portret | foto Mariska de groot

  Studio

  Foto Mariska de groot

  Jozephine

  portret | foto Mariska de groot

  Jozephine & Willem

  portret unit 30 | foto Mariska de groot

  Willem

  portret | foto Mariska de groot
  Willem
  Willem specialiseerde zich al in Arnhem in keramiek door een uitwisseling met Academie UIAH/TAIK in Finland en liep stage bij Sander Luske. Hij studeerde af met een collectie bijzondere keramische gebruiksvoorwerpen.
  Op de afdeling Ceramics&Glass aan de RCA in Londen verdiepte hij zich verder in het werken met porselein en bone china. Ook liep hij stage bij keramiekproducent Royal Crown Derby.
  Jozephine
  Jozephine haar werk is breed georiënteerd. Ze studeerde in Arnhem af met een collectie tassen en serviesgoed. Tijdens haar studie Design Products aan de Royal College of Art verbreedde ze haar werkveld met projecten gerelateerd aan de publieke ruimte onder begeleiding van Martino Gamper en Jurgen Bey. In 2011 deed ze werkervaring op aan de ontwerpafdeling van IKEA of Sweden, een aantal producten van haar hand zijn of waren te koop in de winkels van IKEA.
  concept | ontwerp | ontwikkeling | advies