Over Unit 30

Foto: Mariska de Groot

Ontwerpen die verbinden

Jozephine Duker en Willem Van Landeghem zijn product ontwerpers met een grote liefde voor keramiek. Vanuit hun studio in Groningen bedenken en maken ze producten van keramiek en vooral van en met betekenis.

Je kunt bij ze terecht voor bijzondere kopjes, schaaltjes, vazen en objecten. Bijvoorbeeld als uniek relatiegeschenk of bijzondere attentie voor uw medewerkers.

Willem stempelt het NNO logo achter in het veertje. Foto: Mariska de Groot

Betekenisvol. Uniek. Bruikbaar

Ze ontwerpen altijd vanuit een verhaal, zorgen er in de vormgeving altijd voor dat er ruimte is voor eigen verbeelding en de producten moeten altijd fijn zijn. Fijn om vast te houden. Fijn om naar te kijken. Fijn om aan de lippen te zetten. Dat zijn de essentiële uitgangspunten voor de ontwerpkeuzes die ze maken: materiaal, formaat, verhoudingen, vorm en detaillering.

“We denken graag mee in het concept, maken prototypes, adviseren en kunnen ook de productie voor onze rekening nemen. Zelf in ons atelier, of bij grotere aantallen zoeken wij zoveel mogelijk samenwerking met Nederlandse partners die duurzame productie net zo belangrijk vinden als wij.”

NNO veertje klaar om uit te snijden. Foto: Mariska de Groot
Uitrollen van het NNO veertje. Foto: Mariska de Groot

Foto: Mariska de Groot

Over Willem

Royal College of Art Londen, Ceramics & Glass | ArtEZ Arnhem, Product Design

“Mijn liefde voor mooie dingen was er op het moment dat ik per toeval de Big Easy van Arad, een wereldberoemde designstoel, zag tijdens een bezoek aan een meubelzaak met mijn ouders. Maar de aantrekkingskracht van mooie dingen zit bij mij heel erg in de combinatie met functie. Ik heb veel ontwerponderzoek gedaan naar rituelen in relatie tot gebruiksvoorwerpen en dat heeft mijn liefde voor voorwerpen die niet alleen doen wat ze moeten doen, maar dat ook nog zo fijn mogelijk, aangewakkerd. Een kopje dat heel prettig aanvoelt, doet iets met je.”

Over Jozephine

Royal College of Art Londen, Design Products | ArtEZ Arnhem, Product Design

“Tijdens mijn studie heb ik veel ontwerpend onderzoek gedaan naar de relatie tussen mens en omgeving, maar ook tussen mens en voorwerp. Kan er een emotionele relatie ontstaan met een ‘ding’ als daar verder geen verhaal bij verteld wordt? Ik geloof van wel. En ik geloof ook dat wij zulke ‘dingen’ maken. Een slokje uit een van onze kopjes vergeet je niet meer. Dat geldt ook voor de andere dingen die we ontwerpen.”

Keramiek tests met verschillende oppervlaktestructuren

Studio adres

Paradijsvogelstraat 10,
9713 BV Groningen

Bel ons

+31 (0)6 1404 7303 (Jozephine)
+31 (0) 6 2483 0619 (Willem)

Email ons

info@unit-30.com

Meld je aan voor onze studio updates

We houden je graag halfjaarlijks op de hoogte van de ontwikkelingen in onze studio. Je kunt je uiteraard ieder moment uitschrijven.