Tactiele Koffiekoppen voor

een koffieketen

Coffee

United

Koffiekoppen die uitnodigen om ze met je handen te omsluiten

De verschillende reliëfs weerspiegelen het karakter van het soort koffie die je drinkt

Intens genieten door een extra zintuigelijke ervaring

Koffiekoppen die passen in een ‘huiselijke’ koffiezaak

Afgerond: 2012

Opdrachtgever: Coffee United

Coffee United is een franchise onderneming met een aantal vestigingen verspreid over Nederland. De sfeer is er huiselijk en de koffie wordt er met de grootste zorg bereid. Eén ding ontbrak nog: eigen koffiekoppen die recht doen aan de aandacht die uitgaat naar de koffie.

We hebben een serie van 4 koffiekoppen ontworpen, elk voor een ander type koffie. De zintuigen worden extra geprikkeld door een tactiele oppervlakte structuur.

Er is uiteindelijk 1 model, ‘Mobi’, geproduceerd en in gebruik genomen.

 

 

Aanpak

Toen we Rein Nieuwenhuis, één van de eigenaren van Coffee United, voor het eerst ontmoetten was het direct duidelijk. Coffee United komt voort uit een pure passie voor koffie. Alles draait om het zwarte goud. Vol passie praat hij over de herkomst van de bonen, het proces van boon tot koffie en de sensatie bij de uiteindelijke nuttiging ervan.

We presenteerden 2 conceptrichtingen waarbij we moodboards maakten om de verschillende sferen tussen de twee richtingen over te brengen. Daarnaast legden we een aantal schetsontwerpen voor.

 

Brainstorm
Moodboard

Ontwerp

Dezelfde intense aandacht voor de koffie willen we ook bij de koffiedrinker teweegbrengen. We ontwierpen daarom verschillende reliëfs die voor een tactiel oppervlak zorgen en de zintuigen nog meer prikkelen. Door het tactiele oppervlak van de bekers trekken we je aandacht even helemaal naar de kop koffie die je in je handen neemt.

De verschillende reliëfs weerspiegelen het karakter van de soort koffie die je drinkt waardoor je de koffie nog intenser beleeft.

Resultaat ‘Mobi’

We modelleerden koffiekop ‘mobi’, maat voor cappuccino, in onze eigen studio en we lieten hem produceren in Duitsland. Het oorspronkelijke ontwerp is zonder oor en met een schuine bovenkant voor een speels geheel. Het contact met het kopje wordt daardoor nog intiemer omdat je het volledig met je handen kunt omsluiten.

Na inzicht van de franchisenemers, die er toch ook graag thee in wilden kunnen serveren, hebben we er later alsnog een oor aan ontworpen. De schuine bovenkant lieten we door de toevoeging van het oor achterwege.

Foto: Coffee United