Uniek gekleurde bekers met een uitgekiend gietschema

Colour

Cup

Bekers in unieke kleuren, genummerd

Restjes gekleurde klei op een slimme manier gebruikt

Door het gebruik van Fine Bone China, zijn de kleuren mooi helder

Een subtiel contrast tussen geglazuurd en ongeglazuurd

Afgerond: 2014

Eigen initiatief

Wij houden ontzettend van kleur en we wilden daarom graag een serie gekleurde bekers maken. Met name in Bone China zagen we dat de kleuren prachtig helder worden. Dat komt omdat het materiaal van zichzelf zo mooi wit is, niet crème of grijzig zoals porselein nog wel eens kan zijn.

We hadden ook nog een aantal restjes gekleurde gietklei staan en wilden daar graag iets mee doen. Het resultaat is een serie bekers met genuanceerde schakeringen van kleuren die prachtig te combineren zijn.

Aanpak

Met wat gekleurde Bone China die we nog van een vorig project hadden staan begonnen we te gieten. In productie wordt vaak een constante kleur nagejaagd, maar juist de gradaties die we kregen door verschillende kleuren te mengen maakten de bekers zo mooi. Iedere keer als de oven opengaat wordt je weer verrast door de uitkomst van het mengen.

Schets reliëf
Groene reeks

Ontwerp

We gingen vrolijk door met lukraak mengen maar werden daardoor ook een paar keer minder prettig verrast door een serie bekers die wel erg in één kleur bleef hangen. We zochten enerzijds naar subtiele kleurgradaties en anderzijds naar voldoende verloop. De oplossing is een uitgekiend gietschema.

Resultaat

In iedere serie gaan we uit van een aantal kleuren die naar elkaar toe gemengd worden. Zo is iedere beker uniek gekleurd en heeft hij altijd een paar verwanten bij zich. De serie vormt een gesloten kleurcirkel van bekers.

We produceren de ‘colour cups’ in kleine oplage per serie. Iedere beker wordt voorzien van serienummer en positie in de serie.

colour cup serie 1, grijzig groen naar rozig grijs