Coffee
    United
    Coffee
    United

    We ontwierpen voor deze koffieketen een serie koppen met een tactiel oppervlak.

    1
    Koffiekoppen die uitnodigen om ze met je handen te omsluiten
    2
    De verschillende reliëfs weerspiegelen het karakter van het soort koffie die je drinkt
    3
    Intens genieten door een extra zintuigelijke ervaring

    Coffee United

    Coffee United is een franchise onderneming met een aantal vestigingen verspreid over Nederland. De sfeer is er huiselijk en de koffie wordt er met de grootste zorg bereid. Eén ding ontbrak nog: eigen koffiekoppen die recht doen aan de aandacht die uitgaat naar de koffie.

    passie voor koffie

    Toen we Rein Nieuwenhuis, één van de eigenaren van Coffee United, voor het eerst ontmoetten was het direct duidelijk. Coffee United komt voort uit een pure passie voor koffie. Alles draait om het zwarte goud. Vol passie praat hij over de herkomst van de bonen, het proces van boon tot koffie en de sensatie bij de uiteindelijke nuttiging ervan.

     

    Dezelfde intense aandacht voor koffie willen we ook bij de koffiedrinker teweeg brengen. We maakten daarom een ontwerp voor een serie van vier koffiekoppen met een tactiel oppervlak. Met dit tactiele oppervlak van de bekers trekken we je aandacht even helemaal naar de kop koffie die je in je handen neemt. De verschillende reliëfs weerspiegelen het karakter van de soort koffie die je drinkt waardoor je de koffie nog intenser beleeft.

    mobi

    We modelleerden de koffiekop ‘mobi’, maat voor cappuccino, in onze eigen studio en lieten hem produceren in Duitsland. Eerst zonder oor en met een schuine bovenkant. Later met oor en een rechte bovenkant.

    In de hand

    Koffie

    reliëf

    Barista

    3 kopjes

    onderkant

    Coffee United Groningen

    moodboard

    Brainstorm

    Schets complete serie

    stapeling

    In verband met de vakantieperiode verzenden wij weer pakjes vanaf 21 augustus! Dismiss