Colour
  Cup
  Colour
  Cup

  Met een uitgekiend gietschema maken we series van uniek gekleurde bekers.

  1
  Bekers in unieke kleuren, genummerd
  2
  Door het gebruik van Fine Bone China, zijn de kleuren mooi helder
  3
  Iedere beker is handgemaakt in eigen studio
  4
  Een subtiel contrast tussen geglazuurd en ongeglazuurd

  verrassing

  Wij houden van kleur en we wilden daarom een serie gekleurde bekers maken. Met name in Bone China zagen we dat de kleuren prachtig helder worden. Dat komt omdat het materiaal van zichzelf zo mooi wit is, niet crème of grijzig zoals porselein nog wel eens kan zijn.

   

  Met wat gekleurde Bone China die we nog van een vorig project hadden staan begonnen we te gieten. In productie wordt vaak een constante kleur nagejaagd, maar juist de gradaties die we kregen door verschillende kleuren te mengen maakte de bekers zo mooi. Iedere keer als de oven opengaat wordt je weer verrast door de uitkomst van het mengen.

   

  We gingen vrolijk door met lukraak mengen maar werden daardoor ook een paar keer minder prettig verrast door een serie bekers die wel erg in één kleur bleef hangen. We zochten enerzijds naar subtiele kleurgradaties en anderzijds naar voldoende verloop. De oplossing is een uitgekiend gietschema.

  kleurseries

  We produceren de ‘colour cups’ in kleine oplage per serie.

   

  In iedere serie gaan we uit van een aantal kleuren die naar elkaar toe gemengd worden. Zo is iedere beker uniek gekleurd en heeft hij altijd een paar verwanten bij zich. De serie vormt een gesloten kleurcirkel van bekers.

   

  Iedere ‘colour cup’ wordt voorzien van serienummer en positie in de serie.

  Colour cups, serie 1

  Colour cups, serie 1

  Colour cups, serie 1

  Colour cups, serie 1

  Colour cups, serie 1

  Colour cups, serie 1

  Colour cup