Kopje /
  Koffie
  Kopje /
  Koffie

  Samen met de jongens van Koffiestation bouwden we de 'minifabriek voor een kopje koffie'.

  1
  Uniek kijkje in de keuken van Koffiestation en Unit 30 in het centrum van Groningen
  2
  Serie van 5 porseleinen kopjes geïnspireerd door het Grand Theatre
  3
  Het resultaat: een perfect kopje voor koffie, door zijn inhoud, dikte en stapelbaarheid

  samenwerking

  In 2013 werden we door Koffiestation uitgenodigd om voor wat bedrijvigheid en gezelligheid te zorgen voor het Grand Theatre. Het theater wilde in de rustige zomermaanden in de aanloop van een nieuw theaterseizoen wat reuring voor de deur. Samen met Emiel & Douwe, de jongens van Koffiestation, zetten we in enkele weken tijd een ‘minifabriek voor een kopje koffie’ neer, op de stoep van het theater, op de grote markt van Groningen: ‘Kopje / Koffie’.

  werkplek

  We zetten een tijdelijk terras op en verplaatsten ons werk voor die maanden gedeeltelijk naar het Grand Theatre. We maakten een mobiele werkplek waar we onze werkzaamheden rustig konden uitvoeren, maar die tegelijk het publiek de mogelijkheid gaf die werkzaamheden te volgen. De werkplek werd een houten paviljoen, geconstrueerd van enkel panlatten en touw. Deze kon vanaf de stoep het Grand Theatre in- en uitgereden worden.

  met je neus er bovenop

  Gedurende een maand kon het publiek zien hoe een kopje koffie tot stand komt. Koffiestation brandde de rauwe boon ter plaatse en zette er een heerlijke filterkoffie mee. Unit 30 goot en bakte porseleinen kopjes, terwijl het model steeds iets werd aangepast. We lieten ons hierbij inspireren door de typische Art Déco stijlelementen van het theatergebouw. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een serie van 5 porseleinen kopjes.

  Kopje/Koffie kopje

  paviljoen

  paviljoen

  Kopje gevel

  Werkplaats paviljoen

  Werkplaats paviljoen

  Gipsmal gieten

  Unit 30 & Koffiestation

  flyer

  Kopje Foyer