THE
  PENTHOUSE
  THE
  PENTHOUSE

  Voor deze unieke plek bedachten wij een 'signature item' en een belevingsconcept voor een diner om nooit te vergeten.

  1
  Een totaalconcept voor een dineravontuur
  2
  Signature item als herinnering voor een onvergetelijke belevenis

  unieke locatie

  The Penthouse is een bijzonder restaurant / skybar / business suites op een unieke locatie; de bovenste verdiepingen van de Haagse Toren.

   

  In 2011, kort voor de opening, vroeg ‘the Penthouse’ ons een speciaal item te ontwerpen om de gasten te helpen de nieuwe ‘place to be’ te onthouden en de naam verder te verspreiden.

  verrassingsmoment

  De ramen van het restaurant op 135 meter hoogte bieden overdag een spectaculair panorama over Den Haag en de Scheveningse kustlijn. In de avond kunnen deze ramen met één druk op de knop veranderen in enorme projectieschermen. Zo wordt het publiek plotseling ondergedompeld in een andere wereld.

   

  In gesprek met chefkok Bart Middendorp ontstond de gedachte om te zorgen voor een verrassingsmoment voor de gasten tijdens hun bezoek.

   

  Een overweldigende ‘experience’ met een ‘signature item’ als tastbare herinnering is het idee.

   

  Met behulp van projecties en geluid willen we de gasten in korte tijd meenemen in een andere wereld. Daarbij heeft Bart direct verschillende aanvullende ideeën voor amuses en zoete verrassingen die de beleving ook van smaak en geur voorzien.

  thepenthouse-unit30-10

  experience

  Tijdens de ultieme beleving prikkelen we alle zintuigen. Door de projecties op de ramen wordt de ruimte omgetoverd tot een volledig audiovisuele spektakel. Tegelijkertijd worden geur en smaak bevredigd door een bijzonder hapje.

   

  Plotseling verandert de sfeer in de ruimte. Op de schermen verschijnen donkere luchten. Wolken pakken zich samen. Er steekt een storm op. Ondertussen zwelt het geluid aan en horen we de donder en bliksem dichterbij komen….

   

  In een mum van tijd worden de hapjes uitgeserveerd waarbij het ‘signature item’ deel uitmaakt van de presentatie.

   

  De storm gaat weer liggen. De laatste hap van de verrassing wordt gegeten. Alles wordt weer normaal, alleen het ‘signature item’ blijft.

  signature item

  Het signature item doet dienst als serveeritem en is na 2 minuten overweldiging het enige tastbare bewijs dat je net iets fantastisch hebt meegemaakt. (Misschien neem je het wel stiekem mee als bewijs en aandenken)

  the Penthouse restaurant

  foto van de Haagse toren in de wolken

  signature item